"Старини Новак" бронза на градском такмичењу у спортској гимнастици

У суботу, 30. марта одржано је градско такмичење у спортској гимнастици за ученике и ученице основних и средњих школа у сали Факултета спорта и физичког васпитања у Кошутњаку.

На овом најмасовнијем гимнастичком такмичењу у Србији учешће је узело преко 20 основних школа и око 100 девојчица.

Наша школа је имала учеснице у све три категорије: 1-4. разреда, 5-6. разред, 7-8. разред, укупно 10 такмичарки.

Највећа конкуренција је била у категорији млађих пионирки, односно 5-6. разред, у којој се такмичило више од 40 девојчица, односно 10 екипа. За нашу школу су се такмичиле ученице шестог разреда: Уна Вујошевић, Анђела Стојковић, Бојана Брковић и Милица Бојовић. Одлично су извеле саставе на свим справама, и заслужено освојиле екипно 3. место и окитиле се бронзаним медаљама.

У конкуренцији најмлађих пионирки, односно 1-4. разреда, учествовало је близу 40 девојчица, а нашу школу су представљале ученице четвртог разреда: Невена Новаковић, Мила Мандић, Сања Михајловић и Ирена Станишић. У овој кагорији освојили смо 6. место у екипном пласману.

У категорији старијих пионирки (7-8. разред) представнице наше школе биле су ученице осмог разреда: Ана Марија Ђорђевић и Тијана Бакић. Како једну екипу чини 4 члана у овој категорији нисмо имали екипни пласман, а у појединачној конкуренцији девојчице су заузеле врло добро 16., односно 17. место.

Ученице су за такммичење спремали и водили наставници физичког васпитања – Срђан Живковић и Ружица Вјештица. Овом приликом им још једном честитамо на уложеном великом труду, залагању, тимском раду и успеху који су постигле!