"Старина" у "Klett"-у

Ученице осмог разреда наше школе, заједно са наставницом Наташом Мугошом и педагогом Иваном Николић, 25.04.2013. године, на Дан девојчица посетиле су издавачку кућу „Klett“.

Дочекале су нас четири жене:
Гордана Кнежевић Орлић, директорка
Маја Сарсански, шефица рачуноводства
Бранка Милошевић, техничка уредница
Оливера Славковић, уредница

Представиле су нам своја занимања, описале образовни пут, као и пут којим су се одвијале њихове каријере. Чуле смо врло занимљиве и поучне приче које су потврдиле све оно што смо у оквиру Професионалне оријентације научили ове школске године. Директорка Гордана,која је након завршеног Економског факултета, завршила и Ликовну академију, радила занимљиве и креативне послове, (није чудо што је добитница Златног цвета за Жену змаја!), само је потврдила наша уверења да је образовање, што шире, то боље и да се „рачуна“ све што умемо да радимо, а не само оно што на дипломи пише. Све је важно! Међутим, сложиле смо се да је диплома као „улазница“ неопходна. Такође смо поделиле ставове и у вези са целоживотним учењем. Нова знања оплемениће и „продужиће“ наше животе!

Обишле смо цео радни простор „Klett“-а, питале и одговорили нам на све што нас је занимало, добиле поклоне и дивно провеле „свој дан“.

Све девојчице су понеле дивне утиске из овог малог, али складног и пријатног колектива. Код ових жена влада позитивна и креативна атмосфера, њихово међусобно слагање и тимски рад, једноставно се осећају и речи да то опишу нису биле ни потребне.

Унапред се радујемо новим сусретима и учењу од „жена змајева“.

Наташа Мугоша, проф. српског језика и књижевности