Најбољи када није лако

Поред свих обавеза у вези са припремама за пријемни испит, најбољи ученици осмог разреда, били су активни на разним конкурсима и освајали су награде. Међу њима има веома добрих познавалаца српског језика, језичке културе и књижевности. За њих је ово била веома успешна година.

Дечји конгрес
По први пут организован је Дечји конгрес у нашој земљи и наша школа узела је учешће у њему. Ученица осмог разреда, Исидора Жујовић VIII 2, представила се на Конгресу својом презентацијом под називом: „Мој хоби – Аки“, и освојила једину награду у конкуренцији – Најпопуларнији хоби.

Литерарни конкурс
По први пут ученици ове школе одговорили су на литерарни конкурс у организацији Друштва учитеља Тополе. Ученице Исидора Жујовић VIII/2 и Дарина Рајчевић VIII/4 писале су литерарне радове на тему: „Била је, и још увек је, ветар у моја леђа, на коју год страну да кренем“, и освојиле су треће награде. Организатор их очекује на свечаном пријему и додели награда у Тополи.

Књижевна олимпијада
По први пут предсатавници ОШ „Старина Новак“, а ученици осмог разреда, учествовали су на Књижевној олимпијади. Две ученице, Милица Бојовић VIII/4 и Јелена Гајдаш VIII/3, освојиле су другa местa на Општинском такмичењу.

Није било лако одговорити на веома захтевна такмичења и савесно припремати пријимни испит. Све честитке добитницама награда и пунo среће у даљем раду!

Професор српског језика, Мр Драгана Лончаревић