„Мала матура-велико срце“

17.5.2012. у 17h, испред зграде СИВ-а, организован је свечани дочек малих матураната са Косова и Метохије. Након говора добродошлице, мали матуранти су се упутили аутобусом ка ОШ "Старина Новак" на Палилули.
Око 18h, у просторијама библиотеке ОШ "Старина Новак" организован је дочек наших гостију из Лепосавића (4 дечака и 4 девојчице), као и наших ђака и родитеља, домаћина "Мале матуре-великог срца" На дочеку је одржан говор добродошлице нашим малим матурантима из Лепосавића, као и говор захвалности родитељима и ђацима наше школе који су се одазвали овој хуманој акцији.

18.5.2012. Првог дана дружења наших ђака и вршњака из Лепосавића био је организован обилазак Зоо-врта, Калеменданске тврђаве као и Кнез Михајлове улице. У вечерњим сатима, наши учесници "Мале матуре-великог срца" су имали ту прилику да присуствују кошаркашкој утакмици између шампиона Партизана и Војводине, као и ту част да се пре почетка утакмице сликају и упознају се са нашим шампионима, играчима Партизана.

19.5.2012. Другог дана дружења наши ђаци и мали матуранти провели су на Ади циганлији. Један од лепших тренутака дружења био је пењање на вешзачку стену,где су сви учесници "Мале матуре-великог срца" уживали и показали завидан ниво физичких способности. Такође су уживали у игрању кошарке и међусобном дружењу. У вечерњим сатима вршњаци су присуствовали свечаном концерту у Леденој дворани хале "Пионир".


20.5.2012. Трећег дана дружења вршњаци цу обишли храм Светог Саве на Врачару, где им је отац Данило држао предавање о историји постојања храма Светог Саве. Дружење се наставило на фудбалској утакмици између Партизана и Металца.

21.5.2012. Четвртог дана организован је испраћај наших гостију из Лепосавића од стране наших ђака и родитеа домаћина, а испред хале "Пионир". Обостране емоције се нису могле сакрити.

Посебно се захваљујемо ученицима наше школе:

  1. Настасији Недевковић
  2. Јелисавети Станојловић
  3. Исидори Жујовић
  4. Милици Греговић
  5. Луки Вујошевићу
  6. Јовану Михајловићу
  7. Вељку Новковићу
  8. Јеврему Поповићу
  9. Николи Косановићу
Као и њиховим родитељима што су показали велику хуманост и били изузетни домаћини нашим малим матурантима из Лепосавића.

Овде можете погледати више слика са овог догађаја