Семинар "Једноставно извиђаштво"

У Основној школи "Старина Новак", у организацији Тренинг центра Коцевски и Чете извиђаћа "Старина Новак" из ОИ "Отписани", организован је акредитовани семинар за наставнике "Једноставно извиђаштво". На семинару је учествовало 35 наставника из Палилулских основних школа, а у гостима су им били Извиђачи - наставници, чланови СИ Београда, који су активно помагали предавачима и учествовали у реализацији семинара.

Почетку рада семинара присуствовали су Председник СИ Србије; Бранко Давидовић (иначе бивши ученик наше школе) , Председник СИ Београда; Милан Рафаиловић.Члан већа ГО Палилула, која је обезбедила средства за реализацију семинара, Игор Шишић поздравио је учеснике. Директор школе Влада Вучинић пожелео је наставницима успешан рад и угодан боравак у нашој средини.

Семинар су водили Јован Коцевски и Зоран Стојковић- Лале, извиђачки инструктори са дугогодишњим искуством на реализацији програма Савеза извиђача, а помпгли су им Биљана Вукоманов Шимуков, Владимир Петковић и Тихомир Костадиновић из СИ Београда.

Семинар је по оцени учесника врло успешно реализован. Наша школа се опет истакла као добар домаћин колегама који су присуствовали семинару. Надамо се да ће ово бити нови подстицај за развој извиђачког покрета на ГО Палилула.