Посете Интернационалној школи

Посета часовима

У марту месецу ученици одељења 7/4 посетили су часове Интернационалне школе у Београду, наших дугогодишњих сарадника. Као и увек, дочекала нас је ведра и расположена Ен Јововић, професор визуелне уметности, а раније и Енглеског језика, и уз топлу добродошлицу, подсетила нас на историјат Интернационалне школе и начине рада у истој. Такође, истакла је да Интернационална школа ове године расписује конкурс за доделу 2 пуне стипендије, за ученике који уписују 1. и 3. разред средње школе, објаснила услове и процедуру конкурса, и охрабрила наше ученике да се пријаве. (Додатни подаци о стипендијама и конкурсу могу се наћи на сајту Интернационалне школе).

Након тога, наши ученици су присуствовали следећим часовима: Енглески језик, Географија, Биологија, Историја, Математика, Визуелне уметности, Информатика, Драмске уметности, Физичко васпитање, Физика и Енглески као други језик. Ученици су након часова размењивали утиске, прицали о разноврсним методама рада, као и употреби савремене технологије у настави, која је доступна само најмодернијим светским школама. Ученици су ову посету искористили и да се боље упознају са другарима из целог света који похадјају Интернационалну школу, размене искуства и контакте, и наравно испробају своје језичке вештине у директној комуникацији.

И ова посета, као и све претходне, измамила нам је осмехе и напунила нас позитивном енергијом коју смо затим пренели и у нашу школу, а искуства поделили са осталим другарима.

Убрзо затим, ученици осмог разреда посетили су Дан професионалне оријентације и универзитета, и од представника различитих занимања сазнали ста је то што их чека на разноликим путевима каријере, као и који светски универзитети су им на располагању.

‘Living History’ Day - Дан посвећен историји

У мају месецу, ученици 7. и 8. разреда имали су прилику да присуствују Дану историје у Интернационалној школи у Београду (‘Living History’), и да се упознају са великим бројем историјски значајних личности.

Овај дан осмислио је професор историје, Арсен Чалић, који је ученицима задао да раде истраживања о различитим историјским личностима. Након детаљних увида у живот и рад значајних личности, добро информисани ученици добили су задатак да осмисле костиме и спреме презентације, постере и сценографију, а све са задатком да на најреалистицнији начин представе особу о којој су истраживали. Ученици су били распоређени по учионицама, холовима, амфитеатру, тениском терену и дворишту, а ми и други гости смо их у групама обилазили, и слушали и гледали њихове фантастичне презентације. На тај начин, пуно смо сазнали о људима који су обележили епохе, као и костимима и миљеу карактеристичним за исте. Неколико слика из ове интересантне и јединствене посете, можете видети на нашем сајту, а неки од вас можда буду и инспирисани да организују или учествују у сличном догађају.

Координатор билингвалног пројекта
Соња Иванчевић

Trip to ISB

It was our second trip to ISB as a special english class. Again those big white gates opened. We came in. In front of a school there was a school principal waiting for us.By the time we got in the school we decided to go straight to the art and crafts class.

She gave us some information about the schools history and we were given some paper consisted of information aboutthe students scaguale.

My first class was in class 6B music/drama. I was there with my friend Nemanja. While we were waiting we were wondering what we will do inside there.When the teacher came she told us that they are practicing for a school play and that we will be the first who will have seen it.We came in the class.All the kids were relaxed and were having lots of fun.We sat in the first row.They started doing the play and it was stunning.I was really astonished by great acting skill of girl who was the good witch. She was really amazing.

My second class was science at 7B.They were talking there about meteors and force.After the session, the teacher told them what the meteors and metrorits are and they started working on their computers.They were finding meteor craters on Google maps.I was doing this with my good friend Andrej.

After the time this class had ended that sad moment came.We had to go home. Again that big white gates opened and closed for us to leave.

By: Jovan Petrovic