Посета компанији "Перихард" поводом Дана девојчица

Дана 23.04.2015. године, у оквиру професионалне оријентације, а поводом Дана девојчица, ученице одељења VIII/1, у пратњи одељенског старешине, посетилe су компанију „Перихард“ (истим поводом и претходне године је обављена посета овом предузећу). Кроз фирму нас је провела Биљана Алексић, шеф ИТ службе. Сазнале смо да је примарна делатност предузећа репарација старих тонер касета као и сервис и изнајмљивање ласерских штампача. У сервису штампача, који се налази у оквиру централе фирме, виделе смо како се врши поправка штампача и како функционише кориснички софтвер. Посетиле смо салу за састанке, канцеларије разних служби, сазнале како тече радни дан. Увиделе смо да се на свим позицијама налазе жене које раде и не тако типично женске послове као и да је стално унапређивање кључ професионалног напретка.

Много тога је научено што ће помоћи нашим ученицама да препознају свој професионални пут, а оне ће сва своја искуства пренети својим дугарима кроз презентацију на часу одељенске заједнице.

О овом догађају и другим активностима у вези пројекта професионалне оријентације можете прочитати на сајту "Професионална оријентација".

Весна Тутић, наставница математике и разредни старешина одељења VIII/1