Излет запослених у Бању Врујци

Након окончања наставе у основним школама Србије, запослени ОШ "Старина Новак" отишли су на заслужени излет до Бање Врујци. Излет је обухватио 47 запослених који су били у могућности да крену на колективни излет. У оквиру програма излета посећен је манастир Боговађа, у коме је лепо слово о манастиру кога су Турци рушили осам пута, одржала монахиња манастира у манастирској цркви. Након предаха и окрепљења у миру манастирског комплекса, запослени су посетили родну кућу војводе Живојина Мишића. Ово здање представља етно објекат под заштитом државе али је истовремено и музеј славног српског војводе. Директор Туристичке организације Рибница историчар уметности господин Светолик Николић надахнуто је говорио о традиционалној српској кући али и о животу Живојина Мишића. Слушаоци нису крили одушевљење саслушаним излагањем и поздравили су га искреним аплаузом. Општи је утисак да би наше ђаке требало кроз програме екскурзија упознати са овим важним здањем српског села под називом Струганик.

У самој Бањи Врујци запослене је на пријатној тераси хотела Врујци чекао богат ручак са живом домаћом музиком. Запослени су се опустили и забавили скупљајући снагу за нове напорене обавезе у школи које предстоје до краја школске године. После доброг ручка, запослени су уживали у базенима са топлом бањском водом.

Утисак учесника излета је изузетно позитиван. Колективни излети запослених које финансира школа на крају наставне године постали су једна од лепих традиција ОШ "Старина Новак" коју запослени ишчекују са нестрпљењем.