Фестивал школског и породичног спорта

У оквиру прославе недеље школе и 91. године рада ОШ "Старина Новак" у уторак 28. маја одржан је спортски дан – фестивал школског и породичног спорта уз помоћ и подршку Савеза за спортску анимацију и рекреацију Србије и Београда.

Док су деца уживала у богатом спортско-рекреативном програму, посебно осмишљеном и прилагођеном њиховим различитим узрастима, ни родитељи нису били запостављени. За све присутне родитеље организовали смо лагане вежбе обликовања уз релаксирајућу музику како би се и они активно укључили у овај догађај и својим личним примером још више подстакли сву децу да још више вежбају.

Бити родитељ данас је довољно стресно без обзира којим се послом професионално бавимо, тако да је јако важно да и сви одрасли, односно родитељи, пронађу мало времена за себе и своје тело, да се ослободе негативне енергије и стреса како би били опуштенији и расположенији за квалитетно слободно време са својом децом. Баш из тих разлога смо један део ове манифестације посветили искључиво родитељима како бисмо их подсетили и подстакли да и током године више воде рачуна о себи, свом телу и здрављу.