Недеља школе Старина Новак 2013.

Основна школа Старина Новак је поводом прославе 91 године рада организовала манифестацију Недеља школе Старина Новак. Ова манифестација је почела у суботу 25.05.2013. родитељско-ђачком акцијом Пролећно уређење школског дворишта. Ученици са својим родитељима су се марљиво прихватили посла уређења школског дворишта.

У понедељак 27.05.2013. реализован је Дан Музеја школе Старина Новак. У оквиру овог дана извршена је промоција трећег броја школског часописа "Новак" који је у пуном колору одштампан на 72 стране. Такође је одржана пројекција збирке најстаријих колор фотографија Београда и Србије које датирају са почетка прошлог века. На тај начи је обележена прва година рада Музеја основне школе.

У уторак 28.05.2013. организован је, у сарадњи са САРС-ом, Фестивал школског и породичног спорта. Фестивал је обухватио следеће активности: одбојка (девојчице), кошарка (дечаци), вежбе обликовања, ного тенис-коцкица, пилатес за маме, карлинг, бадбинтон, извиђачке вештине, надвлачење конопом, пикадо, полигони моторичких способности, мини тенис, зумба, традиционалне игре, стони тенис. Учешће су поред ђака свих узраста узели и родитељи.

У среду 29.05.2013. пре подне је организован Дан кућних љубимаца. Због превеликог одзива прошлогодишње смотре љубимаца, ове године је одлучено да се смотра организује само за псе. Подељени су пехари и похвалнице за три најбоља пса у категорији малих и категорији великих паса. Поподне је у УК Палилула организована свечна приредба прославе као завршница недеље школе.

Програм приредбе 29.мај 2013.године

 1. Химна школе (хор)
 2. "Песма о школи"- 3.разред (припремила: Весна Ћехић)
 3. Школски час - представа (Стефан Дурлевић, Сара Попов, Сара Роган, Димитрије Парезановић, Огњен Милосављевић, Аница Емилија Кершер, Николина Шушић, Невена Новаковић, Дуња Пешић, Мина Лазовић, Алекса Вишић, Ања Вукомановић, Ана Марковић, Анастасја Прибиловић, Валерија Мирчески)
 4. "Елизабета" (солиста: Дарко Башић, хор)
 5. "Крцко Орашчић" - балет (припремила: Данијела Ђорђевић)
 6. "Дорогой длинною" (Катарина Кочетова и гости из школе "Иван Горан Ковачић")
 7. "Bourree", Ј.С. Бах (гитара- Марко Спасовић)
 8. Соната у a-duru, Јозеф Хајдн (клавир- Радивоје Влашкалић)
 9. "Танго", Франциско Тарега (гитара- Богдан Николић)
 10. Игре из Војводине (Фолклор школе под вођством Иване Бојанић)
 11. Игре из Србије (фолклор-млађа група под вођством Иване Бојанић)
 12. "Серенада Београду" (солиста: Христина Тимотијевић)
 13. "Ајде Јано" (хор)
 14. Игре из Србије (фолклор-старија група под вођством Иване Бојанић)
 15. Рецитал о здрављу (одељење 12) припремила: Сњежана Ћивша
 16. "Насмеј се" (солиста: Сара Станковић,хор)
 17. Игра (21) припремила: Младенка Башић

*ОБРАЋАЊЕ ДИРЕКТОРА ШКОЛЕ

*ДОДЕЛА ПРИЗНАЊА УЧЕНИЦИМА КОЈИ СУ СЕ ПЛАСИРАЛИ НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ

Координатори приредбе: Здравка Старчевић и Мирјана Видовић Кубат

Учешће у свечаној завршној приредби недеље школе су узели ђаци свих разреда. Приредбу је, у препуној великој сали УК Палилула, својим присуством увеличао, а школу Старина Новак почаствовао, председник градске општине Палилула господин Николић који је у свом обраћању са поносом истакао да је Палилула једина београдска општина са позитивним природним прираштајем.