Обнова седам кабинета у току летњег распуста

Иако је у току распуст и нема наставног процеса, у ОШ "Старина Новак" је живо и ужурбано. Наставници одстрањују из учионица непотребне старе свеске, папире и уџбенике припремајући кабинете и учионице за детаљно чишћење или радове на инвестиционом одржавању. Живост у школи није остала непримећена па је, чак, било и неколико уписа у први разред. Одсуство ученика користи се за детаљну обнову кабинета и учионица. Делимично или потпуно је обновљено седам кабинета и четири учионице. Најкрупније промене доживели су кабинет психолошко-педагошке службе и кабинет физике-хемије.

Кабинет ПП службе добио је нов паркет уместо дотрајалог и лоше постављеног ламината. Замењен је комплетан намештај и наручена израда новог намештаја по мери кабинета. Такође су предвиђени молерски радови али и опремање новим рачунарима и рачунарском опремом. Психолог и педагог су већ опремљени личним таблетима што је омогућило да ПП служба буде потпуно мобилна како у оквиру школе тако и ван ње.

Кабинет физике-хемије доживљава прву озбиљну обнову од изградње актуелне школске зграде. Предвиђени су водоинсталатерски радови што ће омогућити да се у кабинету нађу две судопере за потребе одржавања хемијског лабораторијског посуђа. Наручен је комплетан нов намештај који представља стандардни намештај за лабораторије које су истовремено учионице. Наручен је и значајан број нових наставних средстава тако да ће након окончања свих радова, кабинет хемије-физике, уз већ инсталирану паметну интерактивну таблу, бити доведен на ниво извођења чак и универзитетске наставе.

У Кабинету техничког образовања као и у кабинету физичког образовања потпуно је обновљен паркет (хобловање, лакирање). У кабинету историје-географије, у оба кабинета математике наручен је нов намештај а у току је демонтажа и изношење намештаја који је набављен још давне 1961. године.

У холу школе већ су монтиране још две хоризонталне витрине па је укупан број хоризонталних витрина порастао на осам. Изводе се припреме за формирање минијатурне стаклене баште на степеништу код споредног улаза школе, и са тим у вези постављање инокс ограде и рукохвата на поменутим степеницама. Постојеће фотеље и тросед се уклаљају из хола а њихову функцију замениће угаона клупа која ће бити одмах уз планирану зелену башту на степеницама. Прекопута угаоне клупе у плану је монтажа акваријума.

За кабинет ликовног наручен је нов намештај (једноседи), а за одељења млађих разреда купљено је пет нових рачунара како би се заменили постојећи који су застарели. Спроводи се мрежа у четири учионице продуженог боравка које једине, до сада, нису имале приступ интернету, тако да ће од 2014/15. све учионице у школи имати нове компјутере са конекцијом на интернет.