Дружење полетараца

Чета Извиђача "Старина Новак" , организовала је у Суботу 12.10.2013. дружење са полетарцима из других београдских одреда у Основној школи "Старина Новак". У гостима су нам били полетарци из ОИ "Свети Сава" који ради у дому за незбринуту децу на Вождовцу , ОИ "Пантер"- Чете "Михајло Пупин" која ради у ОШ "Михајло Пупин" у Земуну- Нова Галеника, ОИ "Вождовац" - Чете"Змај" Која ради при ОШ "Јован Јовановић Змај ,Чете "Михајло Ђ. Милићевић" која ради у истоименој школи и извиђачи из Чете "Драган Лукић" са Новог Београда из ОШ "Драган Лукић". Било је присутно укупно 72 извиђача из свих старосних категорија. Тема за данас била је Полетарци у саобраћају; " ПОЛЕТАРАЦ САОБРАЋАЈАЦ " . Одгледали смо три цртана филма о Пажљивку; који је полетарцима објаснио како да се понашају у саобраћају. Научили смо известан број саобраћајних знакова. Прошетали смо , у току шетње старији полетарци и извиђачи показали су како се прелази улица на пешачком прелазу без семафора, како се прелази улица на семафору.
Увежбали смо како колона извиђача прелази улицу, како се колона креће улицама, како се у колони прелазе велики - прометни пешачки прелази; у улици Краљице Марије код Поштанске Штедионице.

У дворишту Основне школе "Старина Новак" цртали смо саобраћајне знаке, раскрснице и улице. Потом смо се играли са другарима који су нам дошли у госте. Ми смо се одлично провели, а надамо се и наши другари ! Освоји ли смо Вештину за Полетарце САОБРАЋАЈАЦ ! Са нама су данас дружили и помогли нам да научимо нешто корисно о саобраћају: Јасмина Јакоб инструктор СИ Београда, Вођа чете полетараца "Старина Новак" учитељица Даринка Танасковић, Дејан Пики Петровић инструктор СИ Београда, Владимир Петковић Петко инструктор СИ Београд, Иван Волај брђанин из чете " Михајло Пупин " , наставник Владица Марковић из наше школе и Зоран Лале Стојковић инструктор СИ Београда - стрешина нашег одреда.