Трећа изложба кућних љубимаца

У среду 28.маја 2014. године, у Основној школи „Старина Новак“ одржана је изложба паса. Учествовало је двадест пет паса који су се такмичили у две категорије. Такмичили су се мали и велики пси разних раса. Било је ту чивава, ретривера, шнауцера, мешанаца и још много других раса паса.

Пре саме иизложбе чланови агилити клуба су демонстрирали вежбе послушности и многе друге занимљиве вежбе које су успешно извели заједно са својим љубимцима и очекивано побрали велике аплаузе. Пре самог почетка су проглашени и победници на литерарном и ликовном конкурсу чија је тема била МОЈ ЉУБИМАЦ. Треће место на литерарном конкурсу је освојила Тијана Ивановић из IV/3. Друго место је припало Бранку Ђорђевићу II/2, а победница је Теодора Обрачевић из IV/3. Теодора је написала песму „Мој љубимац“.

МОЈ ЉУБИМАЦ
Имам једног златног куца
Што од хране стално штуца.
Ноћу, дању сања храну.
Сви га воле меда мали,
Питају ме дал' је прави.

Клемпа стари стално жали
Мокра њушка као крушка
Очи брзе стално круже
Жута длака као од злата.

Децу воли па их хушка
Дајте мени мачка Душка.
Нема мачка тужан стоји
Чека мене да га гојим.
Волим њега као тату, као маму, као бату...

То је моја жута ружа
Што ми љубав стално пружа.

На ликовном конкурсу треће место је припало Луки Ђурићу из IV/3, док је другопласирана била Александра Ђорђевић из II/2. Прву награду више него заслужено добила је Борјана Голубовић III/1.

После доделе награда и презентације агилитија уследила је изложба паса. За све учеснике су обезбеђене медаље и поклони „Royall Canina“, a за три првопласирана пса и лепи пехари.

У конкуренцији великих паса треће место је заузео амерички булдог и његов власник Александар Николић IV/2, другопласирани је био златни ретривер. Најлепши у овој конкуренцији, по мишљењу четворочланог стручног жирија, је белгијиски овчар и Ђорђе каленић из III/1. У конкуренцији малих паса треће место је заузео патуљасти шнауцер власништво Оље Кочевић, док је други био западно шкотски бели теријер са Јованом Видановићем из IV/2. Победник ове групе је био енглески кокер шпанијел власништво Косте Младеновића из III/3.

Сви љубимци су били јако лепи и одлично су слушали своје двоножне пријатеље. Надамо се да ће следће године ова изложба бити још већа и да ће многи уживати у истој као што су уживали у овогодишњој.