Министар просвете, помоћник министра просвете, начелник Школске управе града Београда и просветни саветник општине „Палилула“ у посети ОШ „Старина Новак“

На дан полагања комбинованог теста за матуранте, у петак 09.05.2014, школу „Старина Новак“ су посетили др Срђан Вербић, министар просвете науке и технолошког развоја, мр Љубиша Антонијевић, помоћник министра просвете науке и технолошког развоја, Гордана Цветковић, начелница Школске управе града Београда и просветни саветник општине "Палилула" Јоксимовић. Обиласком мапе за организовање полагања пробног завршног испита, челници српске просвете уверили су се да су све припреме за одржавање испита спроведене ваљано и да се испит одвија беспрекорно. Изузетно велики број новинарских екипа које су дошле у школу радног наставног дана нису засметале самом испиту јер су благовремено спроведене све превентивне организационе мере спровођења испита. Уздржавши се да уђе у фискултурну салу, где се одржавао испит, и само отворивши врата кроз која су присутни могли једино да упуте радознале погледе - министар Вербић је присутним новинарима упутио јасну поруку неприкосновености матурског испита. Био је то симболичан али јасан став којим је министар Вербић показао заштитнички однос према крајњим корисницима министарства на чијем је челу.

У холу школе су, на истрајно инсистирање великог броја новинара, министар Вербић, помоћник министра Антонијевић и директор школе Вучинић, дали изјаве и одговарали на новинарска питања што су пренели сви велики српски медији. Након својеврсне конференције за новинаре, министар Вербић, помоћник министра Антонијевић, начелница Цветковић и просветни саветник Јоксимовић, водили су једночасовни разговор са директором школе Вучинићем у канцеларији директора школе.

Готово сви домаћи електронски и штампани медији дали су извештај са овог догађаја (РТС, Блиц, Новости, Данас...).