Излет запослених у Сунчану реку

Након успешне наставне школске 2013/14. године, четрдесетак запослених ОШ Старина Новак били су, о трошку школе, на излету 30.06.2014. на салашу Сунчана река који је смештен поред реке Дрине. Прва дестинација излета било је историјско место Текериш, где је испред монументалног споменика победницима Церске битке под командом војводе Степе Степановића, надахнуто предавање за све окупљене одржао наставник историје Милош Пекић.

Након посете споменику на Текеришу, излет је настављен ка Бањи Ковиљачи где су се запослени задржали у пријатној шетњи. Следећа дестинација је била и коначно одредиште излета, салаш Сунчана река. У кафани ПОД ЛИПОМ, која је прекрасно опремљена у српском етно стилу, учесници излета су се опустили уз живу домаћу музику и богат ручак.

Након ручка, учесници излета су уживали у обиласку пространог салаша Сунчана река на коме постоји мала ергела, спортски терени, разне животиње домаће и дивље, дивно уређени бунгалови за боравак и чак једна мала црква. Повратак у Београд уследио је у касним вечерњим часовима.