ТРАГОМ БЛАГА КНЕЗА МИЛОША (пројекат)

Заједнички пројекат удружењеа ТОК, Учитељског факултета и Конака Кнеза Милоша под називом ТРАГОМ БЛАГА КНЕЗА МИЛОША, успешно се испунио своју прву фазу у суботу 05.04.2014. у Конаку кнеза Милоша. Тада је реализована радионица за студенте мастер студија Учитељског факултета и чланове Тима за музеј ОШ "Старина Новак". Припремљени су задаци за ђаке трећег разреда који су, следећег викенда, изузетно успешно остварени.

Друга фаза пројекта реализована је у недељу 13.04.2014. у Конаку кнеза Милоша и Топчидерском парку. Укупно 69 ђака трећака учествовало је у савременом методичком приступу рада са ученицима са циљем популаризације и промоције музејског наслеђа. Пратећи мапу и решавајући постављене задатке које су заједно осмислили учесници предходне фазе пројекта, ђаци су се упознали са културним наслеђем Конака кнеза Милоша и његовог окружења.

За све учеснике друге фазе пројекта обезбеђен је аутобуски превоз од школе до Топчидера и назад, припремљена ужина у паузи (сендвичи и сокови), као и бесплатан исцрпни обилазак Конака уз стручно вођење кустоса.