Час бака и првака

Дана 30.3.2015. године, у одељењу I/3 је одржан јавни час из српског језика за баке ученика и ученица тог одељења. Наставна јединица, обрада песме „Ау што је школа згодна“ је том приликом реализована.

Уводни део часа је био предвиђен за читање састава, који су рађени на претходном часу, на тему „Моја бака“. У главном делу часа након анализе песме приступило се групном облику рада. Ученици су имали задатак да у оквиру своје групе напишу шта им се свиђа у школи и шта би мењали у истој. Док су баке имале задатак да напишу шта им се свиђало у њиховој школи а шта није и шта би, тада да су могле, промениле и шта би данас у школи мењале. У завршном делу часа баке су изнеле став да не би мењале своје школске дане са савременим, а ученици да не би волели да се школују у времену и условима које су имале њихове баке. У изузетно пријатној атмосфери закључак је био да је ђачко доба најлепше доба без обзира у ком се времену оно одвијало.

Хвала свим бакама које су се одазвале позиву и својим присуством креирале свој час као и једну лепу успомену која ће дуго живети у срцима ученика и ученица I/3.

Стефан Димитријевић