Ботаничка башта

За крај ове школске године, 11.06.2015. моје одељење III/2, отишло је у обилазак Ботаничке баште „Јевремовац“.

Заједно смо се прошетали до тамо и још онај први поглед кроз капију пробудио је капљице одушевљења у нама. Дочекао нас је водич и авантура је могла да почне.

Што се више стазица простирало кроз велики неравни травњак пун разног чудноватог дрвећа залуталог из различитих делова планете, то је узбуђење и дивљење све више расло око нас. Имали смо прилику да завиримо у стакленик насељен разним кактусима, егзотичним биљкама са шареним листовима, чупавим стаблима, много банана, орхидеја, водених салата и разних других чуда природе. Чули смо разне легенде и приче о њиховим именима, животу и употреби у стара времена. Обишли смо Јапански врт са језерцетом, каменчићима и малом старинском чајџиницом. Видели смо корњачицу Сару на локвању и неке јапанске свете биљке, међу које спада и наш јавор. У ботаничкој Башти су нас дочекала многа изненађења за која нисмо ни знали. Чим смо јој махнули започели смо смо разговоре о нашим лепим утисцима, којих је било у изобиљу.

Веома сам захвлана мојој учитељици Сњежани чија је идеја била да нам од новца са базара, омогући овај незабораван провод као поклон за завршетак још једне успешне школске године.

Срећан распуст!

И обавезно обиђите Ботаничку башту „Јевремовац“ и знаћете зашто сам и даље толико срећна јер сам крочила у њене густе чари сакривене под круницама дрвећа.

Ирина Тамбурић III/2