Извор живе речи у Коларима

У суботу 30.05.2015. у Коларима, родном месту великог српског добротвора Илије Милосављевића Коларца, одржана је традиционална 43. смотра литерарног ставаралаштва под називом "Извор живе речи". Смотра је, као и до сада, одржана у организацији ОШ "Илија Милосављевић Коларац”, МЗ Колари и Општине Смедерево.

Жири, на чијем челу је био наш познати дечји песник Мошо Одаловић, је поздравио награђене ученике а Смотру је отворио Бранче Стојановић, председник Скупштине Смедерево.

Међу 1000 шифрованих радова, Марко Јовановић, ученик 5, разреда наше школе освојио је друго место у појединачној конкуренцији у области поезије. Но, то и није најважније. Целодневно дружење са песницима и децом из свих крајева Србије било је за незаборав.

После пригодног културно-уметничког програма којим су се представили ђаци школе домаћина и читања награђених радова, приређен је ручак за све учеснике и госте, тако да се дружење продужило до касних поподневних сати.

Захваљујемо се школи "Илија Милосављевић Коларац" на добродошлици, сјајној организацији Смотре, а њиховим ђацима и наставницима на широком осмеху који нису скидали са лица, уз жељу да се сретнемо и следеће године.