Студијско путовање у Солун

Полазници семинара "Једноставно извиђаштво" из Београда и Новог Сада имали су јединствену прилику да се на струдијском путовању до Солуна упознају са дохом прошлости посетивши историјске споменике везане за пробој солунског фронта. Прво су обишли споменик пробоју солунског фроната на Калкису а након тога уследила је дирљива посета Српском војничком гробљу на Зејтинлику.

У незаобилазно разгледање Солуна а на позив наших извиђачких пријатеља из Едессе провели су незаборавно вече у њиховом извиђачком дому.

Уз извиђачки смештај и храну, опуштену атмосферу и ноћно разгледање Едессе доживљај за памћење је представљао јутарњи сусрет са водопадом, заштитним знаком Едессе (Воден). Кроз предивне пределе путовало се до Охрида где су на ископинама старог универзитета Кирило и Методије симболично уручена уверења о похађаној обуци полазницима семинара. Семинари Једноставно извиђаштво и студисјко путовање су организовани у склопу пројекта "Буди спреман да креираш бољи свет", који је финанасијски подржало Министарство омладине и спорта Републике Србије.

Из наше школе на студујском путовању учествовале су Ивана Милојевић и БранкицаВидановић. Наш репортер и аутор фотографија, био је Јован Коцевски; један од аутора и реализатот семинара.

Слике са студијског путовања можете погледати овде