Клуб за Уједињене нације

Клуб за Уједињене нације у школској 2015/16. години у нашој школи наставља са радом (активности из претходне школске године). Чланови Клуба обележавају међународне празнике који су признати од стране УН.

У октобру пригодно је прослављена седамдесетодишњица Уједињених нација.

У новембру обележена је Недеља толеранције која је започела 16. новембра, када се у свету обележава Дан толеранције. Чланови Клуба подсетили су раднике школе на појам, значај и важност толеранције. Кординатор Клуба за УН, Реља Царић, ученик V/1, размишљао је на тему:

Толеранција
Толеранција је веома битна у нашим животима. Када чујемо реч толеранција, помислимо да је то једна од милијарду речи у одрастању, али временом схватамо да је једна од битнијих ствари у животу.

Данас сви људи негде јуре, журе и не обраћају пажњу једни на друге. Не виде и не желе да гледају проблеме других све до тренутка док се не деси нека ситуација, а онда се запитају

Шта је то толеранција?
Толеранција је када прихватамо и волимо људе ма какви они били, ма како изгледали; када се бринемо једни о другима, када имамо осећај за другу особу. Уз толеранцију упозунајемо свет онакав какав јесте, упознајемо себе и друге. У сваком примеру можемо видети да ли је неко толерантан или није.

Запитајте се и ви:
Да ли сте толерантни?
Пустите машти на вољу и уверите се сами да различитости чине овај свет лепшим!

Ментор Клуба за Уједињене нације, Мр Драгана Лончаревић