ИЗВЕШТАЈ СА НАСТАВЕ У ПРИРОДИ

2. РАЗРЕД

У периоду од 9.5. до 15.5.2017.године ученици другог разреда ОШ "Старина Новак" су, у оквиру Наставе у природи, боравили на планини Маљен у насељу Дивчибаре. Од Београда до одредишта смо путовали савременим, климатизованим аутобусом. Љубазни возач и водич су се потрудили да ученицима путовање буде безбедно и занимљиво.

Смештај ученика је организован у хотелу „Црни врх“, у двокреветним,трокреветним и четворокреветним собама са купатилима . У оквиру хотела, налази се кухиња, која је доступна 24 сата, са изузетно љубазним конобаром Миланом који нас је сваког дана служио са осмехом .На располагању нам је био и доктор Немања који је даноноћно бринуо о нашем здрављу. Како смо били једини гости у хотелу, све хотелске просторије смо могли да користимо као импровизоване учионице.

Рекреатор Дуле је за нас осмислио шетње, како бисмо што боље упознали Дивчибаре и околину. Првог дана смо разгледали центар насеља и чули многе занимљивости о истом. Наредних дана смо шетали до највиших врхова ове прелепе планине (Црни врх,Голубац), посетили цркву Св.Пантелејмона, возили се возићем,посетили фарму понија, јахали коње.

У поподневним часовима, ученици су учествовали у различитим надметањима у спорту, знању и умењу. Вечерњи сати су били резервисани за тематске забаве у дискотеци (Покажи шта знаш, Шиз-фриз, Музичке игре, Маскембал, Пиџама забаву и доделу диплома).

Посебно смо захвални госпођи Зорици Петровић, из туристичке агенције „Адмирал турс“, која се свакодневно информисала да ли се све одвија по плану и све наше захтеве решавала истог тренутка.

Захваљујући горе наведеном тиму одговорних људи и упркос променљивим временским условима ученици су се, са овог путовања, кући вратили са много дивних и незаборавних успомена.

Веће 2. разреда