ДРУГИ ДАН ОШ „СТАРИНА НОВАК“ 2017.

Матуранти на свом последњем часу осмољетке

Завршетак осмогодишњег школовања малих матураната поклопио се са данашњим даном због чега је највећи део активности био у духу последњег дана школе за осмаке. Дозволом директора школе, која је код матураната дочекана овацијама и са захвалношћу, након завршетка наставе матуранти су у школско двориште позвали оркестар трубача. За ову прилику примење су најстроже мере безбедности које су подразумевале, поред забране боравка осталим ђацима који нису матуранти у школском дворишту, потпуно закључавање капија школског дворишта и потпуну забрану пиротехничких средстава. Певало се и играло заједно са одељенским старешинама на начин на који, вероватно, само ђаци у Србији једини на свету прослављају завршетак основне школе.

Славље матураната са трубачима се продужило у односу на план зато што су трубачи каснили али и зато што је капија школског дворишта била закључана а наставници нису журили да је одкључају на велико задовољство распеваних матураната. Ипак, са планираном кошаркашком утакмицом наставници-ученици се почело на време. Обе екипе су дале све од себе, а атмосфера је била тако добра да је на лицу места пао договор обе стране да се одмах одигра и друга утакмица и настави са уживањем. Фискултурна сала се орила од навијања помоћу свим могућих реквизита. Нећемо открити ко је био победник овог мини турнира наставника и ђака јер је у најлепшем смислу речи победио спорт показавши своје најлепше лице које, нажалост, све ређе виђамо на професионалним спортским мечевима.

VI СМОТРА КУЋНИХ ЉУБИМАЦА почела је на време али је на почетку текла истовремено са кошаркашким окршајем. У школском дворишту скупило се мноштво паса свих раса и сви власници су били поносни што могу да се представе са својим љубимцем. У холу школе су на постављеним столовима приказане мале животиње. Учитељ Стефан Димитријевић се потрудио да сваки љубимац буде представљен од стране свог власника преко бежичног разгласа што су окупљени поздрављали аплаузом. Свим учесницима Смотре додељене су ДИПЛОМЕ и медаље за учешће а победницима на литерарном и ликовном конкурсу уручене су и посебне дипломе и плакете.

Ђаци награђени на литерарном конкурсу расписаном поводом VI СМОТРЕ КУЋНИХ ЉУБИМАЦА Ђаци награђени на ликовном конкурсу расписаном поводом VI СМОТРЕ КУЋНИХ ЉУБИМАЦА
ПРВО МЕСТО Марко Војкић 3/3 ПРВО МЕСТО Миа Најдановић 3/1
ДРУГО МЕСТО Катарина Симић 3/2 ДРУГО МЕСТО Урош Чакармиш 4/2
ТРЕЋЕ МЕСТО Софија Љубишић 1/2 ТРЕЋЕ МЕСТО Софија Бечић 2/1

На самом крају дана уследило је ДИСКО ВЕЧЕ у малој сали у сутерену школе, као вид прославе мале матуре коју матурантима поклања школа. Ангажован је професионални ди џеј са моћним озвучењем. Пили су се сокићи, играло певало и трошило оно мало преостале снаге која је после напорног и успешног другог дана Недеље школе још у траговима преостала.

Фотографије другог дана Недеље школе Све фотографије са Недеље школе можете погледати у галерији

Остали извештаји о Недељи школе
29. мај 30. мај 31. мај 1. јун