Одбојкашки репрезентативац из наше школе

На седам тренинга одржаних у новембру и децембру прошле године, Одбојкашки савез Србије, у сарадњи са регионалним одбојкашким организацијама, је обавио тестирање укупно 602 најталентованија, и од својих тренера препоручена, пионира из 85 клубова из целе Србије.

Почетком фебруара Огњен Булић, први тренер пионира Србије, др Богдан Сретеновић, председник УОТС, члан ИО ОСС, спортски директор ОСС са посебним задужењима за мушку пионирску, кадетску и јуниорску репрезентацију Србије и Андрија Герић, одбојкашка легенда, у својству спортског психолога и тим-менаџера мушке пионирске репрезентације Србије, су одржали још једно тестирање Крагујевцу које је трајало 7 дана и одлучили, крајем априла, да у репрезентацију позову 14 играча међу којима је и Марко Јовановић, ученик 8/2 наше школе.

Важно је истаћи да Одбојкашки савез и тренери пуно полажу на образовање и успех у школи. То је био један од услова за улазак у круг изабраних. Марко о томе каже: „Све ово ме мотивисало да пуно радим. Оно што врхунски спортисти причају о труду који су уложили да би постигли резултате је немерљиво са искуством које доживиш и лично се увериш. Ипак, сав напор се брзо превазиђе кад си у доброј екипи тренера и својих вршњака и кад имаш подршку школе и најближих.“

Марку предстоје Олимпијске игре младих у Аустрији крајем јуна и Балканско првенство у Истанбулу крајем јула. Надамо се да ће тада изборити и директан пласман на Европско првенство наредне године и да ће с поносом представљати своју школу, град и земљу.