ПЛАКЕТА САВЕСНОГ ЂАКА

„Плакета савесног ђака“ је награда ОШ “Старина Новак“, јединствена у нашој земљи, коју додељује директор школе. Основ за доделу ове награде нису оцене номинално, нити бројчано врхунски резултати на такмичењима (поени, дипломе, ранг-листе, медаље, резултати...) већ чињеница да је ђак дао све од себе без обзира на његов природни максимум. За доделу ове награде узима се у обзир општи утисак о ђаку: његов однос према ђачким задацима, његов однос према наставницима и друговима, ангажованост у ваннаставним активностима, помагање другова који слабије уче, дисциплина и васпитање. Може се десити да ђак не буде кандидат за плакету иако је постигао врхунски резултат на такмичењима само ако није добар друг или се понаша неваспитано и неваљало. Због тога директор школе, који додељује плакету, разговара са свима о могућим кандидатима за плакету и доноси одлуку на основу целокупног понашања ђака.

„Плакету савесног ђака“ ђак може добити само једном у једном циклусу, осим ако директор школе не процени да су се стекле ванредне заслуге. Тако, на пример, ђак може добити само једну плакету док је код учитељице и само једну плакету док је у предметној настави. Ово је с тога што се за ђаке добитнике „Плакете савесног ђака“ сматра да су до те мере добри и савесни ђаци да ће такви остати до краја осмог разреда. Дакле, једном добијена „Плакета савесног ђака“ важи четири године, односно, од првог до четвртог разреда или од петог до осмог разреда. У том смисли плакета је на неки начин ретроактивна.

„Плакетом савесног ђака“ жели се скренути пажња на добре и савесне ђаке са намером да они постану жижа интересовања школске јавности као узори, инспирација и охрабрење другим ђацима. Бављење само неваљалим ђацима често доводи до ситуације да добри и савесни ђаци буду неправедно запостављени. „Плакета савесног ђака“ исправља ову недопустиву неправду.

СПИСАК ДОБИТНИКА „ПЛАКЕТЕ САВЕСНОГ ЂАКА“ 2018.

1. МИЛИНКОВИЋ МИЛЕНА
Предлог одељенског старешине. Ученица је скоро без изостанака, предана раду, одговорна. Бројне су награде на такмичењима, беспрекоран однос према друговима наставницима и осталим запосленима у школи, пласман на републичко такмичење из биологије.
2. МИЛИНКОВИЋ ЂУРЂА
Предлог одељенског старешине. Ученица је скоро без изостанака, предана раду, одговорна. Бројне су награде на такмичењима, беспрекоран однос према друговима, наставницима и осталим запосленима у школи.
3. КОЕСХАР ТАРА
Предлог одељенског старешине. На градском такмичењу из енглеског језика освојила друго место и пласман на градско. Активна учесница школских ваннаставних активности. Добра другарица.
4. МАРКОВИЋ МАША
Предлог одељенског старешине. Добитница многих награда на ликовним конкурсима (домаћим и иностраним). Изузетна је спортисткиња са освојеним другим местом на државном првенству у кик-боксу. Активно учествовала у илустровању књига које издаје школа.
5. ЦАРИЋ РЕЉА
Предлог одељенског старешине. Изузетно активан у представљању школе на свим литерарним конкурсима на којима редовно добија награде. Учествовао је у свим манифестацијама у школи и за школу. Одличан је ученик и омиљен друг.
6. ВУЧИНИЋ АРСЕНИЈЕ
Предлог одељенске заједнице 7/1. Освојио треће место на општинском такмичењу из биологије, пласирао се на градско такмичење из хемије и историје, освојио је похвалу на републичком такмичењу из физике. Редован је ученик музичке школе. Учествује у различитим ваннаставним активностима и редовно похађа наставу.
7. НОВИЧИЋ КОСТА
Предлог одељенске заједнице 7/1. Освојио је трећу награду на републичком такмичењу из роботике. Редовно похађа наставу и учествује у различитим ваннаставним активностима. Примерног је владања.
8. НОВАКОВИЋ НАДА
Предлог одељенског старешине. Савесно извршава све обавезе у школи. Одговорна је и не касни на часове, већ уредно чека испред учионице за почетак часа. Добра је другарица и помаже у учењу другим ученицима. Увек је љубазна и насмејана. Има одличне оцене. Однос према наставницима и ваннаставном особљу је културан.
9. ТАМБУРИЋ ИРИНА
Остварила пласман на републичко такмичење из математике. Савесно испуњава редовне обавезе. Активно учествује у ваннаставним активностима школе. Редовно похађа музичку школу.
10. АНДРИЋ ДИМИТРИЈЕ
Пласирао се на републичко такмичење из енглеског језика. Дисциплинован на настави.
11. АНА НИКОЛИЋ
Предлог одељенског старешине и наставника ликовне културе. Активно учествује у бројним наставним и ваннаставним активностима. Вредна, одговорна, поуздана, узор и ослонац својим вршњацима. Савесна, радо помаже у учењу ученицима који постижу слабији успех. Освојила треће место на општинском такмичењу из биологије, прву награду на међународном ликовном конкурсу.
12. ВУК БОЈОВИЋ
Пласман на републичко такмичење из програмирања. Дисциплинован ученик.
13. НИНА МАРИНКОВИЋ
Предлог наставника физичког васпитања. Дисциплинована ученица. Освојила друго место на републичком такмичењу скока у даљ (сребрна медеља)
14. НАТАЛИЈА ДРАГОЈЕВИЋ
Предлог наставника физичког васпитања. Дисциплинована ученица. Освојила друго место на републичком такмичењу скока у даљ (сребрна медеља)
15. ОГЊЕН РАДОМАН
Ученик се истиче примерном дисциплином и лепим васпитањем. Веома је активан у оквиру Музеја школе. Члан редакције школског листа „Новак“ пре свега као фотограф. Највећи број објављених фотографија су његово дело. Истакао се као ђак-ментор у настави хемије. Постиже одличан успех у свим предметима.
16. РАДОВАН ДЕЛИЋ
Предлог наставнима музичке културе. Ученик је дисциплинован и редовно је ангажован на свим школским манифестацијама. Има све петице и редовно похађа музичку школу и на такмичењима осваја запажене резултате.

У Београду, 28.05.2018. године Влада Вучинић, директор школе