ПРИЧА У БОЈИ

Прича у боји за мене и моје ђаке почела је крајем 2015. године. Те зиме, недуго после смрти мог драгог оца, као део тима путовао сам са колегама и ђацима у Румунију поводом размене коју имамо са њиховим школама. За ову причу најважнија је школа у граду Клуж (Kluj- Napoca). Овај град је у Румунији познат као универзитетски центар а школа се зове „Специјална средња технолошка школа за ђаке са посебним потребама“ (Liceul Tehnologic Special pentru Deficienti de Auz Cluj-Napoca), у склопу ове школе налази се интернат. Овај велики и изнутра у бело обојен дом пун светлости и цвећа у којем живе и раде ђаци, учинио је да се осећам веома пријатно. Тамо сам упознао и њихову професорку ликовне културе; само понекад ми се деси да се тако лако спријатењим са људима које упознајем. Иринел Олтеан, Ирина, била је љубазна и упутила ми је позив да са својим ђацима учествујем на великом међународном ликовном конкурсу који она са својом школом организује.

АНА НИКОЛИЋ VIII/3 прва награда
МАША МАРКОВИЋ VII/2 прва награда
ДАНА КЕСЕР VII/1 друга награда
АНДРЕЈ МИТРИЋ VI/1 друга награда
МИА МИРКОВИЋ V/1 трећа награда
Након запажених резултата наших ђака на прошлогодишњем конкурсу сада имамо још боље резултате. Ко смо то ми? Ми смо ђаци који су припремили и реализовали изложбу под називом Даровити ђаци ОШ „Старина Новак“.

Један од награђених ђака, Ана Николић, ове године ће покушати да упише средњу школу за дизајн, а верујемо да ће у овој племенитој намери и успети. Срећно Ана!

Тема овогодишњег ликовног конкурса „Color Story“ била је омиљени лик из књиге или филма а тема наредног обраћања школских уметника биће преглед свих награда које смо и које ћемо у наредном периоду освојити за Старину.

До скорог писања,
Ван Ван, Иван Величковић, наставник ликовне културе