ГЕНЕРАЦИЈА 96
ПРОСЛАВА МАЛЕ МАТУРЕ

Свршени ђаци наше школе, генерација 96, у договору са школом организовала је прославу 30 година од мале матуре у ОШ “Старина Новак“. Прослава је успешно одржана у суботу 22.12.2018. у читаоници библиотеке школе. Окупило се тридесетак свршених ђака и осам наставника који су им пре тридесет година предавали. Међу њима је било наставника који још увек раде у школи као што је Милош Пекић, наставник историје, али је било и наставника који су одавно пензионисани као што су Невенка Здјелар, наставница музичког, Милосав Недовић, наставник математике, Снежана Марковић, директорка школе ондашња, и две учитељице, Нена Крстић и Гордана Митровски.

Уз богато иће и пиће, сви су заједно прославили годишњицу и колективно окупљање уз много доброг расположења. А није изостала ни торта са грбом школе и годиштем генерације која се окупила. Своју „драгу и никада заборављену основну школу“, како стоји у посвети луксузног комплета сабраних дела Десанке Максимовић, генерација 96 даривала је поменутим комплетом књига као знак захвалности што их је школе топло поново пригрлила, али, још више, као израз љубави према школи која са собом носи њихове најлепше, ђачке успомене.

Сабирање свршених ђака и бивших наставника показало се као топло и дирљиво буђење најслађих успомена. Због тога се почело говорити и о оснивању Клуба свршених ђака како би се организовање ових окупљања лакше и ефикасније реализовало. Свакако, школа је спремна и за ову врсту актиувности својих ђака, макар они били и свршени ђаци.