Ученици IV/2 су се придружили међународној акцији „Дан интелигенције”
у организацији удружења Менса Србије

Ова акција је покренута са идејом да се 1. октобар обележи као дан оснивања Менсе. На тај дан, 1946. године у Оксфорду, у Уједињеном Краљевству је основана Менса, удружење високоинтелигентних људи.

Ове године, Менса Србије и удружење Креативни учитељи организовали су посебну активност за просветне раднике, са циљем да укажу на значај стимулације интелектуалних способности укључивањем што већег броја стручњака који раде са децом. Наша школа јe, у сарадњи са ОШ „Бошко Буха”, по први пут учествовала у овој акцији пријављивањем и реализацијом радионице Како расте памет. Аутори и реализатори радионице су Горана Киковић, дипломирани дефектолог-олигофренолог (ОШ „Бошко Буха”) и Сњежана Ћивша, професор разредне наставе (ОШ „Старина Новак”).

Програм радионице реализован је у два дана, 30. септембра и 3. октобра текуће школске године, а обухватио је физичке и менталне вежбе и активности којима се развија функционално размишљање код деце, подстиче развој интелектуалних способности и учи кроз игру.

Ученици IV/2 су се одлично забавили, вежбали, играли и решавали занимљиве задатке. Подсетили су се да се кроз игру може учити на озбиљан, забаван и интересантан начин.