Menu

ДАН ДЕВОЈЧИЦА (30.04.2020.године)

Нисмо желели да пропустимо Дан девојчица ни ове, по много чему упечатљиве четврте недеље априла 2020.године. Био је изазов посетити неко предузеће и разговарати са успешним женама на њиховим радним местима.

На позив и предлог Удружења пословних жена, прихватили смо да „Старина Новак“ оде у виртуелну посету грађевинском предизећу СЕТ из Шапца. Повезали смо се преко апликације ZOOM.

Сташу, Јану, Марију и Веру из 7. разреда и мене, дочекале су ведре и под маскама насмејане жене. Пошто нису могле да нам директно покажу своја радна места, урадиле су то путем припремљених презентација. Биљана Брајић, Ивана Лукић, Драгана Алемпић, Весна Мијаиловић Филиповић и Мирјана Милинковић ипричале су нашим девојчицама како су одабрале своја занимања и како су се избориле са стереотипима да је бављење грађевином мушки посао.

Управо је циљ ове манифестације да девојчицама приближи и она занимања која се могу сматрати мушким. Као и да им личним примером покажу да су, по речима Оливере Поповић, потпредседнице Удружења пословних жена: „емоција и страст које гајимо према неком послу, најважније за успех у њему.“

Дружећи се и радећи на овај начин, кажу у СЕТ-у, још једном смо потврдили да смо део света и да препреке не постоје, чак ни у време пандемије.

Наташа Мугоша, координатор Тима за професионалну оријентацију