НАШИ ЂАЦИ У ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ СКУПЉАЊА ПРАЗНИЧНИХ ПАКЕТИЋА
ЗА ДЕЦУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Ученици ОШ „Старина Новак“ отвореног срца су се прикључили празничној акцији хуманитарне организације „Сви за Космет“, у скупљању слаткиша за празничне пакетиће. Пакетићи су били намењени српској деци са Косова и Метохије како би радости дана новогодишњих и божићних празника осетили и они макар на кратко, али и да би им се дало до знања да нису заборављени. За координатора ове добротворне акције у име ОШ“Старина Новак“, директор школе је посебним Решењем одредио Феђу Пишчевића, наставника физичког васпитања, чега се он са великим задовољством и савесношћу прихватио.

Удруженом акцијом свих ђака сакупљено је слатакиша, грицкалица и играчака за преко 70 пакетића који су придодати сакупљеним прилозима ђака других школа. У коначном исходу, од прикупљених прилога сачињено је преко 7000 пакетића који су подељени њиховим вршњацима у јужној српској покрајини. Пакетићи су подељени у периоду између Божића и Савиндана 2020.

Ученици су у овој акцији приказали велику хуманост, високу свест и спремност да помогну најугроженијима грађанима, сигурни смо да уз овакву омладину не морамо да бринемо за бољу будућност.