НЕДЕЉА ШКОЛЕ 2019.
КОНЦЕРТ ОЗБИЉНЕ МУЗИКЕ „МАЛА НОЋНА МУЗИКА“

25.12.2019.

У оквиру обележавања „Недеље школе“, организовано је вече посвећено озбиљној музици. У холу школе, сада већ традиционално, представили су се млади музичари.

Ученици различитог узраста наше школе, пред новогодишњом јелком, извели су прави новогодишњи концерт. Инструменталисти су свирали композиције Моцарта, Хајдна, Баха, али и модерних композитора. Чуле су се фанфаре, а затим етиде, сонате, „Хабанера“, „Мизет“, „Пирати са Кариба“, „Црни лептир“, „Химна школе“. Било је неколико виртуоза на клавиру, више гитариста, виолиниста, једна флаутисткиња, хармоникаш, трубач.

Са пуно љубави и жеље за успешним наступом, али и са мало треме, учесници су доказивали своје музичко образовање. Изузетно вешто, увежбано, пребирали су по диркама, жицама, нотама.

Пред бројном публиком, одзвањали су тактови класичне и забавне музике, индивидуалне и оркестарске, инструменталне и солистичке. Изузетно освежење музичкој вечери дали су представници карневала. Мноштво костимираних малишана дефиловало је позорницом увесељавајући присутне.

Програм је уоквирио шармантан водитељски пар, а музички је уредио ово дивно вече Бојан Сарић, професор музичке културу, уз помоћ колегинице Миљане Перић.

Волфганг Амадеус Моцарт, композитор најпознатије „Мале ноћне музике“, био би поносан на настављаче својих нота и дела.

мр Драгана Лончаревић