Menu

АКТИВНОСТИ ДВОЈЕЗИЧНИХ ОДЕЉЕЊА У МАРТУ 2022.

У четвртак, 17. марта 2022. године организоване су онлајн активности за ученике двојезичних одељења наше школе са ученицима партнерске двојезичне школе „SintJan’s College“из Холандије. Шездесет и шест ученика је учествовало у радионицама (тридесет и три ученика из наше школе и тридесет и три ученика из Холандије) као и осам наставника. Ученици су били подељени у четири групе и свака група ученика је присуствовала свим радионицама по утврђеном распореду.

Две радионице су реализовали наши наставници: Анђелка Бојовић (енглески језик), Маја Заграђанин и Мања Милиновић (комбинована радионица математике и историје са темом„Пирамида“), а две радионице су организовали холандски наставници (на тему спорта и холандске историје).

У наредној фази „онлајн размене“ ученици треба да припреме групне пројекте на задате теме кроз које ће моћи да увиде сличности и разлике између наше и холандске културе, традиције, система образовања и слично. Презентације пројеката су планиране кроз онлајн радионице средином априла 2022.

Координатор тима за двојезичну наставу - Александра Куртеш