Menu

Десета смотра кућних љубимаца

У среду, 18.5.2022. године одржана је традиционална „X Смотра кућних љубимаца“. Одзив је био одличан, што показује да су се ученици зажелели слободних активности које су биле редуковане због епидемиолошке ситуације и да међу ученицима наше школе има много правих љубитеља животиња.

Више од четрдесет паса је представљено у дворишту школе. Њихови „мали“ власници, ученици наше школе као и предшколци – будући ученици наше школе, су успешно и веома креативно публици представили своје лабрадоре, шнауцере, пудле, бишоне, мешанце...

У холу школе су биле изложене ситне животиње. Највише је било папагаја и зечева од којих је највећу симпатију присутних привукао симапатични зека без једне ноге. Поред папагаја и зечева ту су били, морски прасићи, мачке и многи други и по први пут на нашој смотри ученици су имали прилику да виде леминга, симпатичног малог глодара.

Поводом „X Смотре кућних љубимаца“ организовни су литерарни и ликовни конкурси на тему „Мој љубимац“. Комисија је имала тежак задатак да изабере победнике у обе категорије јер је пристигло мноштво квалитетних, како литерарних тако и ликовних радова. Прво место на ликовном конкурсу је освојио Лука Ломејко II/3, док је песма Емилије Нешић из IV/1 привукла највише симпатија чланова жирија и тако победила на литерарном конкурсу.

Стефан Димитријевић