Menu

РАДИОНИЦА ЗА РОДИТЕЉЕ

Представници удружења „Друг није мета“, психолог и психотерапеут Урош Рајаковић и Ана Крстајић, су 8.12.2021.године, у библиотеци наше школе, одржали радионицу родитељима ученика седмог разреда уз поштовање свих епидемиолошких мера.

Тема радионице је била вршњачко насиље, како препознати да ли је дете изложено вршњачком насиљу (на интернету и ван њега), како родитељи да поспеше своју комуникацију са дететом и како избећи неке од најчешћих родитељских замки.

На радионици је било речи и о различитим стиловима родитељства као и какав утицај сваки од њих има на децу. Радионичарски рад је изузетно подстицајан јер представља интеракцију, групни рад и активан приступ проблему, што је и овог пута био случај. Родитељи су од психолога и психотерапеута Уроша Рајаковића добили одговоре на многа питања која се тичу родитељстава, насиља у школи као и дигиталног насиља.

Ана Крстајић је представила пројекат националне платформе за превенцију насиља у школама „Чувам те“ који удружење „Друг није мета“ реализује у сарадњи са Владом Републике Србије.

Више о удружењу „Друг није мета“ можете пронаћи на сајту: https://www.drugnijemeta.rs/, а о националној платформи за превенцију насиља „Чувам те“ на сајту: https://cuvamte.gov.rs/.

Јелена Јовановић