Menu

JICA АЛУМНИ ИЗ СРБИЈЕ

„Радионица - Школа оригамија“

Сваке године JICA ( Japan International Cooparation Agency) Алумни из Србије, уз подршку међународне организације JICA , организује стручне и културне догађаје на тему заштите животне средине. У оквиру њиховог програма организују се и едукативне радионице намењене деци нижих разреда основне школе у циљу промовисања заштите животне средине и оригамија као древне јапанске вештине.

Дана 22.12.2021. године у одељењу 3/5 је одржана „Радионица - Школа оригамија“. Едукатор ове радионице је била мр Александра Вучинић, председник JICA Алумни из Србије, која је и аутор сликовнице/бојанке „Екологијанка“.

Радионица је започета причом о важности заштите животне средине где су ученици 3/5 показали висок степен знања и својим ангажманом и еко-активностима освојили симпатије едукатора. Кроз даљи рад деца су упозната са сјајном причом „Екологијанка“ као и о важности рециклаже. Други део радионице био јепосвећен оригамију - древне јапанске вештине савијања папира. Ученици су према упутствима Александре Вучинић правили лептириће од новинског папира.

На самом крају дружења ђаци су добили пакетић са слаткишима и једну саксијску биљку за учионицу о којој треба да брину као добри чувари природе.

Радионица је завршена у лепом расположењу са жељом да се поново дружимо.

Јелена Јовановић, учитељица