Menu

ЕКОЛОГИЈА

Ове школске године настављено је са радионицама у вези са очувањем животне средине. Ђаци трећаци су са задовољством учествовали у овом пројекту.

JICA (Japan International Cooparation Agency) Алумни из Србије, уз подршку међународне организације JICA организује, између осталог, едукативне радионице за децу нижих разреда основне школе, а у циљу промовисања заштите животне средине.

Наша гошћа, мр Александра Вучинић, је на конкретним примерима подсетила на на важност и начин очувања животне средине. На ту тему, ђаци су износили своје идеје како би и сами допринели средини у којој живе. Наводили су штедњу воде, коришћење апарата за рециклажу, садњу и чување биљака и слично. Своја знања су проширили слушајући занимљиве приче.

Обрадовали су се поклону – едукативној сликовници „Зелени град“, ауторке мр Александре Вучинић, председнице JICA Алумни из Србије.

Посебно треба нагласити да је школа добила свој „Зелени зид“ – зид на коме су засађене разне врсте зимзелених и вишегодишњих биљака. Ђаци су изразили жељу и да се фотографишу поред њега.

Ђаци 3/5 су дали обећање да ће припремити драмски програм поводом Дана планете Земље у априлу, као још један начин да се окружењу подигне свест и мотивација за учествовањем.

С. Ћивша