Menu

МЕЂУНАРОДНИ КЛУБ ПРИЈАТЕЉСТВА ДКЦБ

СЕДМИЦА ДЕЧЈЕГ ПРИЈАТЕЉСТВА СРБИЈЕ И ИРАНА

Сарадња са Дечијим културним центром увек је ученицима наше школе доносила радост и неко ново драгоцено искуство. Тако је било и 4.11.2022. када се одељење l1 упутило да упозна културу и традицију Исламске републике Иран кроз садржаје прилагођене деци. Дочекани су топло и срдачно,а програм је направљен тако да језик није био препрека разумевању.

Имали су прилике да гледају представу за децу „Светлост“ која је рађена уз покрет и музику, а кроз Сунце, Природу и Човека, као главне ликове, уоче несавршеност свега што је човек створио и да не забораве да је човек део тог Савршенства само када је у складу са природом.

Други део дружења обухватио је ликовну радионицу у којој су ученици учествовали цртајући њима најупечатљивији део представе и били послужени слаткишима који су представници Ирана припремили за њих. На крају су имали прилике да чују кратку презентацију и виде традиционалне лутке Ирана.

Цео овај догађај био је бесплатан,а ретка пилика да се погледа и доживи нешто другачије од редовне понуде у нашим позориштима за децу.

Захвални на омогућеном нам догађају, поздравили смо се са домаћинима, уз договор да чим се укаже следећа прилика за упознавање неке нове културе, хитамо поново у Дечији културни центар.

Катарина Урошевић, учитељица l/1