Menu

XI СМОТРА КУЋНИХ ЉУБИМАЦА

Након две минуле школске године, у којима је Смотра кућних љубимаца организована онлајн због епидемиолошких ограничења, ова манифестација је наставила свој живот 25. маја 2023. године. Нестабилно кишовито мајско време је пореметило планирани концепт смотре и приморало организатора да представљање паса премести из, од кише мокрог школског дворишта, у хол школе. Најпре су уручене ДИПЛОМЕ ђацима чији су литерарни и ликовни радови проглашени најбољима,а затим је реч добио директор школе Влада Вучинић. Он је поздравио скуп и том приликом захвалио Коомпанији Flying Ambulance која се прихватила да, у опсегу своје делатности, пружи стручно медицинско обезбеђење смотре обезбедивши једно санитетско возило и медицинску екипу. У том смислу директор школе је медицинској екипи урчио ЗАХВАЛНИЦУ, а уручивање је пропраћено срдачним аплаузом.

Пред многобројним ђацима, родитељима и гостима, а под вештим водитељством учитеља Стефана Димитријевића, понисни власници паса су појединачно представили своје псе, за шта им је уручивана ДИПЛОМА. Показало се да, упркос премештању представљање паса из дворишта у хол школе, сви пси су били веома пристојни и да су их власници ваљано припремили за понашање у јавном простору.

За мале животиње је пртедстављање организовано у ходнику испред канцеларије Психолошко-педагошке службе. Том приликом су сви власници малих животиња, међу којима је највише било папагаја, представили своје љубимце. И власницима малих животиња уручене су ДИПЛОМЕ за учешће на смотри.

XI Смотра кућних љубимаца протекла је у најбољем реду и у великом задовољству које се видело и на власницима љубимаца, и на самим љубимцима. Показало се да су ђаци били жељни пононог оживљавања овакве манифестације, а неки родитељи ђака нису одолели да и лично похвале смотру и захвале на њеном одржавању.

В.В.