Menu

СВЕТИ САВА 2023.

Свечана приредба поводом обележавања школске славе је протекла у светосавском духу. Пошто је јереј Александар Лучић освештао славски колач, ученици су рецитовали „Молитву Светом Сави“ и „Светосавски поздрав“ наставницима, ученицима и гостима.

Водитељка приредбе, ученица VII-3 Дуња Радисављевић читала је текст протојереја-ставрофора Радована Биговића „Свети Сава – вечита прича“, а ученици свих разреда који су учествовали на приредби су рецитацијама одговарали на овај текст.

Ученици су Светом Сави посветили и музички „триптих“ који описује светосавску љубав према Богу и своме роду: Песме „Ко удара тако позно“ извели су Марко Марјановић и Емил Грба, „Ој, Србијо“ Софија Туфегџић, Јелена Кочовић и Уна Стојановић а, коледарска песму „Ој, убава млада момо“ – Петар Живковић и Урош Накић са пратњом коју су чинили ученици петог разреда, а ученица првог разреда Анђелија Ђурић је на крају приредбе поздравила и подсетила све присутне да се мала знања добијају учењем, а велика знања вером и поштењем.

Директор школе је уручио награде свим ученицима који су учествовали на Светосавском литерарном конкурсу, а специјалне награде су добили ученици Јелена Кочовић и Филип Ерић.

Марија Тодоровић, вероучитељица


Резултати Светосавског литерарног конкурса