Креда наставља да црта маштом

Десета по реду дечја међународна манифестација "Креда црта маштом" одржала се 08.10.2011.године (у оквиру дечје недеље) у Дому Народне Скупштине Републике Србије. Организатор манифестације је организација "Деца Палилуле". У манифестацији је учествовало неколико стотина деце свих узраста из Србије (Косова и Метохије, Крагујевца, Новог Сада, Ниша, Прокупља), као и из околних земаља: Босне, Хрватске, Македоније, Бугарске и др.

У овој манифестацији учествовали су и ученици трећих и четвртих разреда ОШ "Старина Новак". Малишанима су том приликом подељени и папирићи на којима је требало да напишу или насликају поруке за посланике, а након завршетка свечаног дела, узели су бојице, фломастере и блокове у руке и у згради парламента "цртали маштом". У сјајној организацији, креативном раду и пријатној атмосфери провели смо више од два сата. Оно што смо илустровали остало је да се оцени од стране комисије, која ће нас накнадно обавестити о томе колико су наши радови били успешни.

Поред тога, ученици наше школе узели су учешће у свечаном делу програма, у великој сали историјског здања, представивши се са музичким нумерама "Дајте руке" и "Јуху".

Покровитељ манифестације била је г-ђа Славица Ђукић Дејановић. Овом приликом додељене су златне плакете досадашњим председницима скупштине.

Испод можете погледати слике са ове манифестације, као и видео са наступом наших ученика у свечаном делу програма