Menu

КОШАРКОМ ОБЕЛЕЖЕНО „СТО ГОДИНА ШКОЛЕ“

кошарку су играли и ђаци и њихови родитељи

Обележавање сто година постојања наше школе почело је и на спортски начин. У сарадњи са КК „Беостарс“, који је обезбедио професионалну спортску подршку, наша школа је спровела успешан и богат спортски дан у суботу 4. јуна 2022. У великом школском дворишту монтиране су покретне кошаркашке конструкције на делу где су исцртане линије за кошаркашки терен. Од изнетих столица формиране су импровизоване трибине за посетиоце и публику, а на видном месту налазио се сто са пехарима, медаљама и поклонима. Инсталирано је озвучење и оспособљени микрофони за проглашавање победника и добитника признања и поклона. Временске прилике су биле као наручене за спортске активности и сви су једва дочекали да директор школе Влада Вучинић преко микрофона означи почетак активности.

Спортске активности су, пре свега, биле намењене ђацима али су овом приликом били укључени и њихови родитељи. Одигране су утакмице али и такмичарско убацивање тројки, појединачно и у пару ђак-родитељ. Показало се, према бурном и жестоком навијању публике, да је посебна атракција био меч између две кошаркашке екипе родитеља. Тренери КК“Беостарс“-а су савесно и професионално водили све спортске активности и проглашавали победнике. Победницима је директор школе Влада Вучинић преко озвучења упућивао честитке и уручивао пехаре, медаље и поклоне. Посебну пажњу привукле су беле мајце са штампаним логом „СТО ГОДИНА ШКОЛЕ“ које су и ђацима и родитељима победницима додељиване уз пехаре и медаље.

Посећност првих спортских игара поводом стогодишњице школе је била изнад очекивања. Бројни су били такмичари, и ђаци и родитељи, али је бројна била и публика која је неуморно навијала и поздрављала победнике. Сви су подразумевали да ће се а оваквим спортским даном наставити у наредном периоду.

В.В.