Menu

ДЕЧИЈЕ ИГРЕ СТО ГОДИНА УНАЗАД

У оквиру обележавања "СТО ГОДИНА ШКОЛЕ" ученици од првог до четвртог разреда опробали су се у играма из давних времена у периоду од 10. до 14. октобра 2022.год. Сваког дана пети час у преподневној смени ученици су у школском дворишту играли старе, помало заборављене игре у пратњи својих учитељица и учитеља.

Првачићи су играли ОЛИМПИЈАДЕ, ШКОЛИЦЕ, ВРАПЦИ-ВРАНЕ. Све су то спаковали у филмић! Ученици другог разреда погађали су различите мете, гађали луком и стрелом, бацали "камен" с рамена и тако оживели дух давних дана.

Док је данас за игру потребан телефон, таблет или плејстешен, некада је била довољна ископана рупа у паркићу и пар кликера. Тако су се наши трећаци заиграли КЛИКЕРИМА, играли су давно заборављену игру КРАЈЦЕРИЦЕ, као и игре КРПЕЊАЧАМА ....

Полигон са крпењачама, гађање мета, бацање крпењача удаљ као и надвлачење конопца су игре у којима су уживали ученици четвртог разреда.

Програм је пропраћен богатим музичким садржајем, уз одушевљење посматрача, ученика других разреда, родитеља, бака, дека и пролазника.

У петак је изложба шареноликих КРПЕЊАЧА у холу школе, које су ученици правили са својим најмилијима. Тако протиче још једна недеља пуна дечијих осмеха, радости уз оживљавање игара сто година уназад.

Руководилац већа млађих разреда
Драгана Бабић