Menu

„РАДОСТ ЕВРОПЕ“


54. МЕЂУНАРОДНИ СУСРЕТ ДЕЦЕ ЕВРОПЕ „РАДОСТ ЕВРОПЕ“

„Радост Европе“, највећа и најстарија манифестација дечјег стваралаштва, одржаће се у Београду од 1. до 6. октобра 2023. године. Оснивач и покровитељ манифестације је Градска управа града Београда, а извршни продуцент је Дечји културни центар Београд.

Ове године ће београдски основци угостити децу из четрнаест европских земаља, као и младе амбасадоре из далеке Кине, а сви заједно ће, кроз песму и игру, представити културу и обичаје својих земаља. Овогодишњи 54. Међународни сусрет деце Европе одржаће се под слоганом „Тачно испод звезде“, а посвећен је 80-годишњици од првог издања књиге „Мали принц“ Антоана де Сент Егзиперија.

Ђаци ОШ „Старина Новак“ традиционално већ деценијама учествују у овој значајној манифестацији, а ове године угостиће своје другаре из Словачке, Хрватске и Бугарске.

Три ученика наше школе су у четвртак 28. септембра били гости у јутарњем програму К1 телевизије, а у склопу најаве предстојеће манифестације, чије ће свечано отварање бити у понедељак, 2. 10. 2023. године.

У духу Егзиперијеве мисли да деца виде јасније од одраслих све оно што је важно у животу, са нестрпљењем и радошћу чекамо госте из Европе.


У недељу, 1. октобра 2023. године, ученици ОШ „Старина Новак“ дочекали су своје госте из Бугарске, Хрватске и Словачке.


ГОСТИ ИЗ ХРВАТСКЕ СА ДОМАЋИНИМА


ГОСТИ ИЗ БУГАРСКЕ