Школски лист број 14 - децембар 2019. године

Првог дана недеље школе, 24.12.2019. године, одржана је промоција четрнаестог броја листа "Новак".

Уводничар и водитељ, библиотекар Василије Савић, бираним речима је указао на значај ђачког листа али посебно књиге која је одштампана као “НОВАК ДОДАТАК”, а онда је дао реч директору школе Влади Вучинићу. Директор је најпре подсетио да је сврха “НОВАКА” да опише и забележи живот школе за садашње али и будуће ђаке. Школски лист је представио помоћу интерактивне табле објашњавајући, не само како се технички припрема и штампа један лист, него показујући преломњене стране новог броја “НОВАКА” уз исцрпно објашњење објављених текстова и фотографија.

 

Школски лист број 13 - мај 2019. године

Дана 23. маја 2019. године из штампе је изашао тринаести број листа "Новак".

Сви догађаји из живота школе који су се догодили између два броја НОВАКА није могуће сместити у један број. Зато из броја у број извештавамо само о највећим и најзанимљивијим догађајима, са великом муком правећи селекцију шта ће бити објављено.

Комплетан часопис "НОВАК" додатак -
"Кадар стићи и утећи"
Штампани примерак можете преузети у библиотеци школе, док електронско издање можете прочитати и преузети на овој страни.

 

Школски лист број 12 - децембар 2018. године

Дана 11. децембра 2018. године из штампе је изашао дванаести број листа "Новак".

Наш лист има велике слатке муке да извести о свим значајним догађајима који се десе између два броја „Новака“. Ипак, ентузијазам редакције листа не сплашњава јер се непрекидно храни неисцрпном енергијом ђака наше школе. Лист школе је моћно средство које уједињује наше ђаке и наше наставнике на најприроднији и најплодоноснији начин. Може се слободно рећи да је лист школе добар пример функционалног учења.

Комплетан часопис "НОВАК" додатак -
"Лолина свеска"
Штампани примерак можете преузети у библиотеци школе, док електронско издање можете прочитати и преузети на овој страни.

 

Школски лист број 11 - мај 2018. године

Дана 28. маја 2018. године из штампе је изашао једанаести број листа "Новак".

Својим доследним истрајавањем у чувању најважнијих врлина образовања и васпитања, наша школа је, не штедећи труда, испуњавала своју просветарску мисију. И овај, 11. број НОВАКА, сведочи шта је све кадра једна основна школа да уради за свој народ.
ОШ “Старина Новак“ наставила је свој издавачки подвиг. Објавила је другу књигу у оквиру библиотеке Новакова руковет под називом „БОЖЕ МИЛИ ДА ЧУДНА ЈУНАКА“. Књига је НОВАК ДОДАТАК овог броја НОВАКА.

Комплетан часопис "НОВАК" - Додатак
Штампани примерак можете преузети у библиотеци школе, док електронско издање можете прочитати и преузети на овој страни.

 

Школски лист број 10 - децембар 2017. године

Дана 8. децембра 2017. године из штампе је изашао јубиларни, десети број листа "Новак".

Лист НОВАК је дочекао први велики јубилеј – десети број. Овај јубилеј је мали допринос општој српској култури али је велики подвиг за основну школу ослоњену на сопствене снаге, идеје и предузетништво. Муке и препреке у стварању било ког плода културе добро су познате нашој јавности и њих није био поштеђен ни лист НОВАК. Његов први број објављен је у електронској форми 2011. за неке, можда, далеке године.

Комплетан часопис
Штампани примерак можете преузети у библиотеци школе, док електронско издање можете прочитати и преузети на овој страни.

 

Школски лист број 9 - април 2017. године

Дана 28. априла 2017. године из штампе је изашао нови број листа "Новак".

НОВАК број 9 доноси својим читаоцима импресиван НОВАК ДОДАТАК, прву у историји Срба публикацију о личности Старине Новак. Аутор публикације, наставник историје Милош Пекић, проучавао је личност Старине Новак дужи низ година и велики је познавалац српског јунака.

Комплетан часопис
"НОВАК" - Додатак
Online издање

Штампани примерак можете преузети у библиотеци школе, док електронско издање можете прочитати и преузети на овој страни.

 

Школски лист број 8 - новембар 2016. године

Дана 18. новембра 2016. године из штампе је изашао нови број листа "Новак". Од овог броја, НОВАК је добио CIP и на тај начин пробио интерни оквир поставши доступан целокупној јавности.

Штампани примерак можете преузети у библиотеци школе, док електронско издање можете прочитати и преузети на овој страни.

Комплетан часопис
Онлајн издање
"НОВАК" Додатак - Зборник, Друго саветовање просветних радника

 

Школски лист број 7 - март 2016. године

Дана 28. марта 2016. године из штампе је изашао нови број листа "Новак". И у овом броју очекују вас квалитетни и актуелни текстови из живота школе и о питањима која се тичу школе. Стандард израде је и овога пута подигнут на виши ниво и сигурни смо да ћете уживати читајући.

Штампани примерак можете преузети у библиотеци школе, док електронско издање можете прочитати и преузети на овој страни.

Уводна реч уредника
Комплетан часопис (унутрашње стране)
Уредништво и редакција (задња корица)
"НОВАК" Додатак - Зборник, Прво саветовање просветних радника

 

Школски лист број 6 - мај 2015. године

Највећи број активности школе који заслужују да се нађу у "Новаку" број 6 односе се на пројекте и манифестације које су обогатиле и подигле квалитет наставе. Заживела је сарадња са институцијама које су сродне нашој школи а доприносе општем подизању квалитета наставе: Филозофским факултетом, Богословским факултетом, Учитељским факултетом, Интернационалном школом, Истраживачком станицом Петница. Реализовани су пројекти који су омогућили да настава добије нове елементе форме, а о којима се говори на странама које следе. Наши ђаци су у редовној настави имали клизање, пливање, шах. За ђачка такмичења се већ сада (иако у тренутку објављивања овог "Новака" још нису сва окончана) може рећи да су за ОШ "Старина Новак" била изузетно успешна.

Одржане су многе манифестације од којих су неке биле спектакуларне попут "Трећег пролећног карневала" и добротворне акције "Осмех Палилуле". Већина ових догађања привукла су пажњу медија који су извештавали о активностима ОШ "Старина Новак".

О свему детаљније погледајте на страницама часописа у електронској и штампаној форми
стране 1-7 стране 8-14 стране 15-22 стране 22-28

 

Школски лист број 5 - јануар 2015. године

Лист основне школе "Старина Новак" доживео је свој мали јубилеј – објављивање петог броја. И НОВАК број 5 је у пуном колору, на кунздрук папиру и са истим бројем страна као предходни број.

Најновији број је обухватио већину важних догађаја из живота школе који су се догодили у првом полугодишту школске 2014/15. године.

До примерка НОВАКА број 5 може се доћи у библиотеци школе (тел:011/3239622 од 12 часова, библиотекар Василије) или код уредничке редакције коју већином чине ђаци петог разреда.

 

Странице листа "Новак" број 5 у pdf формату
Уводна ред Ново рухо (17) Музеј (13) Психолог (2-3)
Странице 1-5 Странице 6-9 Странице 10-13 Странице 14-17
Странице 18-21 Странице 22-28

 

Школски лист број 4 - мај 2014. године

Четврти број часописа наше школе "Новак" објављујемо скоро тачно годину дана након излажења претходног броја. У том периоду сместила се читава једна школска година. Бивших матураната више нема у нашим клупама али нови прваци су са нама. И тако већ 92 пуне године, у Београду, под истим именом српског јунака и скоро на истом месту.

Сезона коју испраћамо ипак има своје особености по којима ћемо је памтити.

Странице листа "Новак" број 4 у pdf формату
Корице (унутрашње и спољашње) Први део (догађаји) Други део (радови ученика)

 

Школски лист број 3 - мај 2013. године

Странице листа "Новак" број 3 у jpg формату
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 28 30 31 32 33 34 35 36
37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54
55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72

 

Школски лист "Новак" - јануар 2013. године

Драги ученици и радници Основне школе "Старина Новак",

Представљамо вам још један број нашег часописа "Новак", који је резултат вишемесечног рада.

Трудили смо се да вам у овом броју понудимо разноврсне садржаје. Радили смо са жељом и надом да ће вам бар неке стране привући пажњу, забавити вас или насмејати. У сваки ред наших текстова улагали смо своју креативност и машту. Најважније од свега је да смо радили са уживањем и радошћу. Идеје које овог пута нисмо реализовали сачекаће следећи број, а ми ћемо тада имати више искуства и знања о овом послу.

Надамо се да ћемо, бар донекле, испунити ваша очекивања.

Чланови новинарске секције Основне школе "Старина Новак"

 

Школски часопис "Новак" - децембар 2011. године